توضيح الحكم في الجعة والنبيذ الخاليين من الكحول
السلام عليكم، يا إخواني وأخواتي الأعزاء. أخيرًا جمعت شجاعتي لأسأل عن شيء كان يزعجني من فترة. خلوني أبدأ بشوية خلفية. أنا مسلم جديد، تربيت في الغرب حيث الجعة كانت جزء كبير من ثقافتي. كثير من الناس حواليا بيستمتعوا بها، وأنا كمان كنت كده. صار لي كم سنة مسلم، وفي الفترة دي سمعت آراء كتيرة مختلفة عن حاجات، وده خلاني محتار جدًا. حاجة كتير بسمعها هي 'الخمر حرام'، وبعدين 'بس تقدر تشرب جعة خالية من الكحول، صح؟' أصول عيلتي إنجليزية واسكتلندية، ومع إن الخمر ما كانتش مشكلة-أنا بس كنت بحب الطعم، عمري ما شربت عشان أسكر-كانت دايمًا موجودة حواليّا. بعد ما دخلت الإسلام، حولت على الجعة الخالية من الكحول، وأعرف مسلمين تانيين بيعملوا كده. فما فكرتش كتير في الموضوع لحد ما لقيت وصفة بتستخدم نبيذ الطبخ للحرق. اتساءلت إذا كان عادي طالما الكحول بيتبخر. بس لما تدور على النت، بتلاقي كل الآراء الممكنة، ولو نقبت كفاية، هتلاقي رأي بيطابق اللي نفسك تسمعه. ده خلاني أفكر، وضايقني جدًا. ناس كتير بيقولوا الجعة والنبيذ الخاليين من الكحول حرام، بس المنطق حسّيته مهزوز. 'لو شربته كبديل لحاجة حرام، يبقى حرام.' يعني بالمنطق ده، شرب الجعة الخالية من الكحول زي شرب الجعة العادية؟ طب مش لحم الديك الرومي بيكون زي لحم الخنزير، ولا لحم البقر البريسكيت زي لحم الخنزير؟ ده بديل ما فيهوش كحول وما بيسكرش. ده مجرد استبدال، زي إنك تختار ميّة بدل الجعة. أقدر أشوف النقطة لو حد قال، 'الخمر حرام، بس محدش قال ما تقدرش تشرب غسول الفم عشان تسكر.' بس ساعتها، غسول الفم بالكحول حرام، بينما غسول الفم الخالي من الكحول مش حرام-الاتنين بدايل، صح؟ مش بحاول أدافع عن عادتي، بس بشارك أفكاري وبتمنى إن بعض الناس اللي عندهم علم يوجهوني أحسن من فهمي المحدود. من وقت ما بقيت مسلم، قطعت الخمر تمامًا. بس أنا بجد بستمتع بطعم الجعة غينيس، ولقيت نسخة 0.0% خالية من الكحول بتجبلي شوية فرحة. أرجوكم كونوا لطاف-أنا فعلًا بحاول أشق طريقي في كل ده.